OORSPRONG

Lampe Berger is al ruim 100 jaar oud. De technologie vindt zijn oorsprong in 1898 bedacht door apotheker Maurice Berger. Maurice wilde de bacterieoverdracht die plaatsvond in grote ziekenhuiszalen verminderen door de lucht te reinigen. Dit zou zich ontwikkelen tot een grote innovatie in geurverspreiders, waarbij Lampe Berger de ruimte reinigt en parfumeert in plaats van het maskeren van vieze luchtjes.

shop hier

Hoe werkt dit?

Lampe Berger maakt gebruik van een katalytische brander. Dit werkt anders dan een geurverspreider of een oliebrander. De brander wordt gevuld met alcohol en etherische oliën en vervolgens gebrand op een hoge temperatuur van minimaal 450 graden. Na een minuut of twee branden moet de vlam worden gedoofd. Hierdoor vangt de brander geurmoleculen op door negatief geladen ionen te genereren. Dit chemische proces is onschadelijk voor mens en dier.

Functioneel en Stijlvol

Stap 1.

U vult de Lampe Berger via de meegeleverde trechter tot ongeveer 1/3 met het huisparfum en plaatst vervolgens de brander in de Lampe Berger.

Stap 2:

Zet de afsluitdop op de brander en wacht minimaal 30 minuten zodat de lont volledig doordrenkt is.

Stap 3:

Steek de brander aan en er verschijnt een vlam die naarmate de twee minuten verstrijken rustiger en kleiner wordt. Na enkele tijd plaatst u de dop weer op de brander. Let hierbij op voor de warme steen.

GEUREN

 

De parfums van Lampe Berger zijn uit drie delen opgebouwd. Deze delen (noten) worden de topnoot, hartnoot en basisnoot genoemd. Deze worden aangeduid met de geurpiramide.

SOORTEN GEUREN

Hieronder vindt u onze geuren verdeeld in categorieën. Klik op de afbeelding om het assortiument te bekijken. 

Bloemig 

Zoet en verleidelijk

Fruitig 

Zoet en Fris

Oosters

 Klassieke noten met specerijen en hout  

Puur

Fris en schoon

Zoet

Zoet en warm

Fris

Fris en verkwikkend

 

sTARTSET

Heeft u nog geen ervaring met de branders van Lampe Berger?  Dan zijn er volledige startersets beschikbaar zodat u direct kunt genieten van een schonere lucht.

Geïnteresseerd in de rest van ons assortiment? 

 

 

Klik hier!